Revolut: Minden, amit tudnod kell (2021-ben)

Utoljára frissítve: 2021. Sep. 23. | 2 hozzászólás

Tartalom:

Olvasási idő: 68 perc

Magyarországon a két legismertebb fintech cég, a Wise (korábban TransferWise) és a Revolut. Mindkettőt egyre többen használják, devizaváltáshoz, külföldi utazásokhoz vagy csak a mindennapi pénzügyekhez, kártyás fizetésekhez.

A Wise szolgáltatásokban konzervatívabb, de cégként profitot termel és több nagyobb bankkal integrációkat végez. Amíg a Revolut egyre több szolgáltatást kínál, sok mindent alacsonyabb áron, de talán emiatt is vannak hátrányai, kényelmetlenségei.

A Wise-ról már készítettem egy cikket, ami valószínűleg Magyarországon ma már a legolvasottabb cikk a Wise-ról.

Ha meg egy Revolut vs. Wise tömör összehasonlítást szeretnél látni, akkor itt a cikkben ebben a bekezdésben meg tudod nézni.

Szóval most a Revolut-ról gyűjtöttem össze a legfontosabb információkat és tapasztalataimat.

Regisztrálj a Revolutra ezen a linken és szerezz 5000 Ft-ot! Határozott ideig érhető el ez a promóció, 2021. október 5. éjfélig!
Ezeket kell elvégezned 2021. október 5. éjfélig, hogy az 5000 Ft-ot megkapd*:
1. Regisztrálj ezen a linken a Revolutra!
2. Igazold a személyazonosságodat (személyi igazolványt kell befotózni a telóddal, valamint selfie-t kell készítened, de mindent mutatni fog az app, 1-2 perc…)
3. A Revolut számládra töltsd fel pénzt, utalással vagy egy bankkártyával is tudsz.
4. Meg kell rendelned a Revolut bankkártyádat (az első bankkártya ingyenes, de ennek van egy kézbesítési díja 2100 Ft – ha az ingyenes Revolut csomagot választod)
5. Teljesítened kell 3 vásárlási tranzakciót (mindegyiknek min. 1000 Ft-nak kell lennie). Ez lehet online vásárlás is, vagy üzletekben is. Online vásárláshoz nem kell megvárnod a bankkártyádat, hogy megérkezzen. Hozz létre virtuális kártyát (ingyenes) és azzal tudsz fizetni online.

* Előfordulhat, hogy a Revolut a promóció ideje alatt valamit változtat, ezt próbálom követni és javítani itt, de felelőséget nem tudok vállalni, ha mondjuk valamiért a promócióban leírtak után nem érkezne meg az ajánlói jutalom.

Mi is az a Revolut?

Két orosz származású férfi alapította és indította el a céget 2015. júliusban az Egyesült Királyságban, Vlad Yatsenko és Nikolay Storonsky.

Revolut cég alapítói

Ma már 15 millió személyes ügyfele van, több mint 500 ezer céges ügyfele és több mint 30 deviza elérhető.

Az évek alatt több befektetői támogatást kapott, legutóbb 2021. júliusában a Revolut cég értéke 33 milliárd dollára nőtt, köszönhetően egy 800 millió dolláros befektetésnek.

De az érdemes megjegyezni, hogy 2015. óta a Revolut profitot még nem tudott termelni. 2020-at a társaság 167,8 millió fontos veszteséggel zárta.

A Revolut előnyei

Nincsenek havidíjak

A Revolut fióknak, benne a devizaszámláknak nincsenek havidíjai. Nem kell havonta fizetned csak azért, mert van egy bankszámlaszámod, nincsenek különböző feltételek, amelyek teljesülésével lenne kizárólag ingyenes a számlavezetés (ahogy ezt a hazai bankoknál kérik).
A dombornyomott Visa bankkártyának nincs díja (de a postázási költségért kell fizetni, ami ~2100 Ft) és ezek után nem kell évente fizetni érte.

Forint alapú bankszámla már elérhető

Forint alapú bankszámla elérhető, viszont ez még egy gyűjtőszámla, így bankszámla adatok mellett egy referencia számot is kapsz, ezt meg kell adni a másik félnek az utalásnál a közlemény résznél, mert csak ekkor fog megvalósulni az utalás. Ez a referencia szám egyedi, ezzel tudnak beazonosítani.

Ingyenes értesítések minden fizetésről, utalásról

Van egy szuper applikációja is a Revolut-nak, amibe könnyen be tudsz lépni, de ha nincs is megnyitva az app, akkor is mindenről kapsz értesítést. Itt nem kell havonta a kiküldött SMS-ek után fizetned, nincs is SMS, csak értesítések vannak.

Devizaszámlák létrehozása pár kattintással

Tényleg 2-3 kattintással tudsz létrehozni devizaegyenlegeket. Euró, dollár és több mint 30 devizanemben tudsz létrehozni egyenleget. Ezeknek sincs díja, és mindet ugyanaz a bankkártya tudja kezelni. Ide kattintva tudsz deviza egyenlegeket létrehozni.

Ha belépsz az app-ban, akkor két helyre is tappolva el tudsz indulni új devizaszámla nyitáshoz:

devizaszámla nyitás Revolut

Ha a 3 pontra kattintasz, akkor utána az ‘Új számla hozzáadása’ részt válaszd:

Ezután válaszd ki vagy keress rá a devizanemre:

Ezután már meg is jelenik az új devizaszámla.

Bankkártyás fizetésnél az ‘okos-váltás’ működése

Ahogy írtam az előbb, egy bankkártya tudja kezelni a devizákat a fizetésnél. És ezt okosan teszi, mert ha például Németországban 50 eurót kell fizetned, de az euró egyenlegeden csak 30 euró van, akkor a rendszer megnézi, hogy 20 eurónyi összeg van-e mondjuk a forint és az angol font egyenlegeden is. Ha mindkettőn van, akkor abból fog váltani, ahol kedvezőbb abban a pillanatban a devizaváltás.

Tipp: Ha külföldön fizetsz valahol bankkártyával, akkor a terminálon mindig azt a pénznemet válaszd, amelyben fizetsz. Tehát, ha egy németországi boltban 15 eurót kell fizetned és a bankterminál felajánlja, hogy euróban vagy forintban szeretnél fizetni, akkor mindig az eurót válaszd. Ugyanis a megadott forint összeg, az az ottani bank váltási árfolyama lesz, ami nem fogja megérni neked.

Revolut felhasználók/ismerősök egymás közt ingyen utalhatnak

Ha megvan egy olyan ismerősöd telefonszáma, akinek van Revolut fiókja, és ő bekapcsolta a láthatóságot mások számára is, akkor tudtok egymásnak utalni plusz költségek nélkül, tehát nincs tranzakciós díj.

Mi a különbség a külföldi bankkártyás fizetéseknél?

Ez az egyik olyan rész, amit sokan nem is tudnak, de ezen lehet még sokat spórolni!

Ha külföldre utazol, akkor ugye váltanod kell valamilyen módon, de ha egy külföldi weboldalról vásárolsz (pl.: Ebay, Aliexpress, stb…), akkor is másik devizában kell fizetned a bankkártyáddal.

Ha külfödön szeretnél például euróban fizetni, akkor az egyik legrosszabb eset, ha a forint alapú bankkártyáddal fizetsz! Ezt sokan nem értik, nem tudják, hogy miért is van így…

Én most a K&H Bank példáját tudom bemutatni, mert ennél a banknál vagyok, de így működik más hazai bankoknál is a bankkártyás fizetés más devizában.

Az első fontos információ, hogy a MasterCard kártya euró, a Visa kártya meg dollár alapú. Ha például a MasterCard kártyáddal egy külföldi oldalon dollárban fizetsz, akkor elsőnek átváltja a bankod euróba a dollár összeget a kártya miatt, és utána váltja át az eurót forintra. Tehát egy kétszeres átváltás történik, ami már alapból nem előnyös…

Ezek után a netbankban látható, hogy nem rögtön könyvelik ezt le és végzik el a váltást, hanem csak 1 vagy több nappal később. Nálam ez két nap volt ennél a dollár fizetésnél:

deviza váltás bankkártyás fizetés esetén

Ráadásul a bankok a deviza eladási árával váltanak (ha szerencsés vagy, akkor ez két nap múlva jobb lehet, ha nem, akkor rosszabb… Például most, amikor a cikket írom, 1 nap alatt 5 forinttal lett rosszabb a forint az euróhoz képest…).

Na most ez a Revolut bankkártyás fizetésnél nincsen. Itt valós időben vált a rendszer a forint egyenlegedből, rögtön könyveli, és én általában 5-6 forinttal kevesebbért váltok egy eurónként/dolláronként…

Az utalásoknál ugyanez a helyzet, igaz ott már nincs a kétszeri váltás a bankoknál, de az árfolyam ekkor is jobb szokott lenni a Revolut-nál. A probléma itt inkább a bankoknál az, hogy szerintem 10-ből 9 ember nem tudja, hogy mennyit is kell fizetnie a banknak utalási költségként. A kondíciós listát/hirdetményt kell valahonnan előkeríteni a bank oldalán, majd a sok oldalas PDF doksiban megtalálni a saját számlacsomagunkat, és még ott is ki kell bogozni, hogy akkor pontosan, milyen devizautalást is végzünk, majd a megadott százalékkal kiszámolni ezt…

A költségek bankokként nagyon eltérőek lehetnek, mivel valahol meghatároznak egy minimum összeget deviza/külföldi utalás esetén, és a maximum összegeknél is vannak nagyobb eltérések…

A Revolut oldalán már regisztráció előtt gyorsan meg lehet nézni, hogy mennyibe is kerül az utalási díj, de amikor utalsz, akkor is mindent megmutat a rendszer, nincsenek ilyen elrejtett költségek.

Hátrányai

Nem termel profitot a cég

Ezt már a cikk elején is írtam, hogy jelenleg sok befektetés megy és a cég értéke is elég nagy, viszont még 6 év után sem zárt le egy nyereséges évet a cég. Persze rendelkezik olyan tanúsítványokkal és engedélyekkel, amivel az ügyfelek pénzei védve vannak egy esetleges csőd miatt, de szerintem akkor is fenntartásokkal kell kezelni. Tehát én nagyobb összegeket itt nem tartanék egyelőre, tényleg inkább csak a napi pénzügyekre használnám, külföldi utazásnál, devizaváltásnál.

Nincs saját ATM, de van ingyenes készpénzfelvételi lehetőség

A Revolut-nak nincs saját ATM-je, ahol készpénzt tudsz felvenni. Viszont természetesen más bankok automatáinál tudod használni a kártyádat. Havonta az ingyenes csomagban 75 000 Ft összegig vagy az első 5 készpénzfelvételig díj felszámítása nélkül tudsz felvenni készpénzt. Ezután 2% díjat számol fel a levett összeg után.

Ha a Revolut nem is számol fel díjat levételnél, de az ATM valamennyi összeget felszámolhat. Ez ATM-enként változó, de ingyenes is található akár (de ez országonként is eltérhet, van ahol egyáltalán nincs olyan bank ATM, ahol ingyenesen lehetne felvenni készpénzt más bank kártyájáról).

Nincs magyar nyelvű ügyfélszolgálata

Magyar nyelven nincs elérhető ügyfélszolgálata jelenleg. De más nyelveken sem igen, az angol és lengyel nyelven lehet elérni az ügyfélszolgálatot. A Revolut oldalán az van infónak megadva, hogy valamikor az év végén (2021) spanyol, japán, francia, portugál, litván és német nyelven is lesz ügyfélszolgálat.

Nehezen vagy nem elérhető információk a költségekről, díjakról

Az utalási, váltási és egyéb költségekről nincs egy olyan online kalkulátoruk, mint például a Wise-nak ezen az oldalán, ahol a regisztráció előtt tisztán kiszámolhatóak a költségek stb…

A Revolut esetén jelenleg egy magyarra nem lefordított oldalon kapunk tájékoztatást például az ingyenes, Standard csomagjuk esetén. De olyan információ is megtalálható itt, hogy az appban kezdjük el a tranzakciót, váltást és meg fog jelenni a Revolut díja, így össze tudjuk hasonlítani más versenytársak ajánlataival. Ok, a magyar bankok is eléggé elrejtik a számla díjakat több oldalas kondíciós listákba, de a Revolut sem igen könnyíti meg az előkalkulációt számunkra.

Nehezen elérhető ügyfélszolgálat

Élő személlyel nem könnyű beszélni. Mindig az applikációban elérhető chates ügyfélszolgálatra irányít az oldal, ahol egy robot van, a megírt kérdésre próbál cikkeket adni, de ha végül a rendszer érzékeli, hogy egy élő személyre van szükség, akkor 1 óra is lehet, mire valaki válaszol. Addig az appot be lehet zárni és meg fog jelenni értesítés, ha egy ügyintéző válaszol.

PayPal számláról nem lehet Revolut egyenlegre kiutalni

Ha van PayPal fiókod, és azon mondjuk devizád, akkor abban sajnos jelenleg nem lehet még Revolut számlát vagy bankkártyát beállítani, és arra kiutalni a PayPal-ban tartott összeget.

Viszont a Revolut bankkártyát be tudod állítani a PayPal fiókban, mint fizető eszköz. De arra figyelj, hogy csak akkor fogja a Revolut váltani a devizát, ha ezt beállítod a PayPal fiókodban! Ugyanis alapértelmezetten és a tavalyi design változtatás után is (akkor visszaálltak a kártyáknál a PayPal-os váltás) a PayPal fog váltani.

Szóval ha dollárban kell fizetned, de a csatolt bankkártyán forint összeg van, akkor a PayPal fog váltani, a bankkártyáról meg már a váltott forint összeg fog lejönni és hát a PayPal elég rosszul vált, vagyis plusz keresnek ezen is.

Szóval jelentkezz be a PayPal fiókodba, majd az eléggé elrejtett beállításokhoz kattints ide és rögtön odajutsz. Itt láthatóak a hozzáadott bankkártyák. Mindegyiknél a bankkártya szám végén van egy ‘Conversion Options’ felirat, arra kattints rá. Majd az itt megjelenő két opciónál a másodikat válaszd ki, a ‘Bill me in the currency listed on the seller’s invoice.’ . Ezután kattints a ‘Submit’ gombra és ezt végezd el mindegyik bankkártyánál. Majd a végén kattints a ‘Save’ gombra.

Ezek után már a bankkártyához kapcsolódó bank fog váltani, ha más devizában fizetsz. 🙂

Regisztrálj a Revolutra ezen a linken és szerezz 5000 Ft-ot! Határozott ideig érhető el ez a promóció, 2021. október 5. éjfélig!
Ezeket kell elvégezned 2021. október 5. éjfélig, hogy az 5000 Ft-ot megkapd:
1. Regisztrálj ezen a linken a Revolutra!
2. Igazold a személyazonosságodat (személyi igazolványt kell befotózni a telóddal, valamint selfie-t kell készítened, de mindent mutatni fog az app, 1-2 perc…)
3. A Revolut számládra töltsd fel pénzt, utalással vagy egy bankkártyával is tudsz.
4. Meg kell rendelned a Revolut bankkártyádat (az első bankkártya ingyenes, de ennek van egy kézbesítési díja 2100 Ft – ha az ingyenes Revolut csomagot választod)
5. Teljesítened kell 3 vásárlási tranzakciót (mindegyiknek min. 1000 Ft-nak kell lennie). Ez lehet online vásárlás is, vagy üzletekben is. Online vásárláshoz nem kell megvárnod a bankkártyádat, hogy megérkezzen. Hozz létre virtuális kártyát (ingyenes) és azzal tudsz fizetni online.

Revolut csomagajánlatok – Revolut díjak

A Revolut ingyenes csomagja mellett választhatóak havidíjas csomagok is. A Revolut oldalán itt megtalálod az összehasonlításokat, gyorsan átláthatod a csomagok közti különbségeket, de itt is a fontosabb dolgokat kiemelem.

Ezenkívül a különböző csomagokhoz kapcsolódó díjakat kicsit elrejtve ezen az oldalon lehet megtalálni és jelenleg magyar nyelven nincsenek lefordítva. A Standard, ingyenes csomaghoz kapcsolódó díjakat a cikk végén megtalálod a Wise-al összehasonlítva.

Standard csomag – Ingyenes

Díjmentes készpénzfelvétel: 75 000 Ft / hónap vagy az első 5 felvétel ingyenes.

Testreszabható kártyák: Nincs

Ingyenes szállítási díj a bankkártyára: Nincs

Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat: Nincs

Vásárlási védelem (lopás elleni biztosítás és baleset-biztosítás akár 365 napra is): Nincs

Biztonságosabb internetes vásárlás (tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya): 1 db egyszer használatos virtuális kártya hozható létre

Díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig díjmentes): £1,000 havi limit

Külföldi egészségbiztosítás (téli sportokra érvényes biztosítás a csomagban): Nincs

Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére: Nincs

Autóbérlési önrész (az utazás 31 napja során): Nincs

Plus csomag – 1199,99 Ft / hó

Díjmentes készpénzfelvétel: 75 000 Ft / havi limit

Testreszabható kártyák: Igen

Ingyenes szállítási díj a bankkártyára: Igen, standard kézbesítéssel

Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat: Igen

Vásárlási védelem (lopás elleni biztosítás és baleset-biztosítás akár 365 napra is): £1,000 éves limit

Biztonságosabb internetes vásárlás (tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya): 1 db egyszer használatos virtuális kártya hozható létre

Díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig díjmentes): £1,000 havi limit

Külföldi egészségbiztosítás (téli sportokra érvényes biztosítás a csomagban): Nincs

Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére: Nincs

Autóbérlési önrész (az utazás 31 napja során): Nincs

Premium csomag – 2500 Ft / hó

Díjmentes készpénzfelvétel: 150 000 Ft / havi limit

Testreszabható kártyák: Igen

Ingyenes szállítási díj a bankkártyára: Igen, expressz kézbesítéssel

Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat: Igen

Vásárlási védelem (lopás elleni biztosítás és baleset-biztosítás akár 365 napra is): £2,500 éves limit

Biztonságosabb internetes vásárlás (tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya): Igen

Díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig díjmentes): Korlátlan

Külföldi egészségbiztosítás (téli sportokra érvényes biztosítás a csomagban): Igen

Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére: Igen

Autóbérlési önrész (az utazás 31 napja során): Nincs

Metal csomag – 4200 Ft / hó

Díjmentes készpénzfelvétel: 300 000 Ft / havi limit

Testreszabható kártyák: Igen

Ingyenes szállítási díj a bankkártyára: Igen, expressz kézbesítéssel

Nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat: Igen

Vásárlási védelem (lopás elleni biztosítás és baleset-biztosítás akár 365 napra is): £10,000 éves limit

Biztonságosabb internetes vásárlás (tetszőleges számú egyszer használatos virtuális kártya): Igen

Díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig díjmentes): Korlátlan

Külföldi egészségbiztosítás (téli sportokra érvényes biztosítás a csomagban): Igen

Biztosítás poggyász- és járatkésés esetére: Igen

Autóbérlési önrész (az utazás 31 napja során): Igen

Revolut kártya igénylése és regisztráció

A regisztráció nagyon gyors, minden online elintézhető pár perc alatt.

Ide kattintva, ingyenes kártyát igényelve kezd el a regisztrációt. A mezőbe írd be a telefonszámodat, kattints ‘A meghívás elfogadása’ gombra, ezután SMS-ben fog menni a Revolut applikáció linkje, arra kattintva töltsd le az appot:

ingyenes Revolut kártya igénylése

Ezután menj végig az applikációban a lépéseken, pár perc alatt meg is van a fiókod.

Ha az ingyenes, Standard csomagot választod, akkor egyféle kártya designt tudsz kiválasztani, de ha előfizetsz bármelyik fizetős Revolut csomagra, akkor többféle színű bankkártya közül választhatsz.

4 számjegyű számkódot kell megadnod, ezzel fogsz tudni mindig belépni a Revout appba, valamint majd lesz SMS-ben érkező igazoló kód is, de ezeken könnyen végig fogsz tudni menni.

Majd személyes adatokat is meg kell adnod, személyi igazolványodat mindkét oldalát le kell fotóznod, szelfit is kell készítened. (szelfi azért kell, mert itt nem mész be egy bankfiókba személyesen, ahol az ügyintéző meggyőződik rólad, hogy a személyi igazolvány tényleg valós személyt takar)

Fel kell töltened minimum 4000 Ft-al a fiókodat (ha forint deviza számlád van).

A bankkártyát 1-2 hét alatt postázzák ki és megmutatja az app, hogy mikor várható a bankkártya. Ilyen elegáns csomagolásban érkezik a kártya:

Revolut kártya csomagolása

Az külön jó, hogy a bankkártya rendelésénél meg tudod adni a bankkártya PIN kódját, ami majd esetleg a fizetésnél a terminálnál kell használnod, valamint ATM pénzlevételnél. Igaz Magyarországon az ATM-nél más bank bankkártyájának PIN kódját könnyen meg lehet változtatni…

Gyors bankkártya letiltás/befagyasztás és feloldás

Ha elvesztenéd a kártyádat, vagy csak tudod, hogy mondjuk az edzőteremben hagytad, és sok idő visszamenned, akkor az applikációba belépve pillanatok alatt inaktívvá tudod tenni a kártyádat, majd ha visszakerült hozzád, akkor ismét ugyanilyen gyorsan aktiválhatod. És ennek semmi plusz költsége nincs (de egy esetleges kártyapótlásnak lesz díja)

Így tudod inaktívvá tenni a kártyádat:

Lépj be az appba, majd válaszd fent a ‘Kártyák’ menüpontot, ezután válaszd ki a kártyát. Utána a megjelenő opcióknál válaszd a ‘Kártya befagyasztása’ pontot, ekkor inaktívvá válik a bankkártya.

Ha ismét akarod használni, akkor ugyanezen a részen megjelenik a ‘Kártya befagyasztásának feloldása’ pont, erre tappolva ismét feloldódik és lehet használni a bankkártyát.

Ha elveszett vagy ellopták a bankkártyádat, akkor a kártya befagyasztása után a megjelenő ‘Elvesztés vagy lopás bejelentése’ opciót válaszd ki.

Virtuális kártya létrehozása

Virtuális kártyák használata egyre népszerűbb, mert ezzel el lehet kerülni az online fizetésekben rejlő veszélyeket és visszaéléseket. Ez nem egy kézzel fogható, fizikai kártya, így csak online fizetéseknél tudod használni.

A Revolut kettőféle virtuális kártyát is kínál:

MasterCard típusú ugyanazzal a kártyaadatokkal rendelkező virtuális bankkártya:

Maximum 5 aktív virtuális kártyát tudsz létrehozni ingyen (a Standard csomagban is). Ezzel a virtuális kártyával fizethetsz például havi előfizetésekre (pl.: Netflix, HBO Go, tárhelyekre, szoftverekre stb…). A kártyához havi költési limitet is be tudsz állítani.

Visa típusú virtuális kártya, amelynek adatai változnak:

Ez egy olyan virtuális bankkártya, amelynek kártya adatai minden fizetés után megváltozik. Szóval ezzel például ne fizess olyan szolgáltatásokra, amelyeknél havonta van díjlevonás a kártyáról és biztosan szeretnéd is fizetni.

Ebből a kártyából a Standard és Plus csomagban egy igényelhető, a többi csomagban korlátlan.

Szóval virtuális kártyát akkor érdemes használni, ha mondjuk olyan weboldalon/webshopon fizetnél, amit még nem ismersz vagy bizonytalan vagy az oldalon, esetleg előfizetnél valamit és félsz attól, hogy az előfizetést nem fogod tudni könnyen lemondani. A virtuális bannkártya előnye, hogy pár kattintással létrehozható, megkapod a kártya adatait és a kártyát pár kattintással törölheted is, majd létre tudsz hozni egy másik virtuális kártyát, amelynek már új kártyaadatai lesznek.

Virtuális kártyák igénylése

Az app-ban fent válaszd a ‘kártyák’ menüpontot. Ezután kattints a ‘+ Kártya hozzáadása’ pontra és válaszd ki a ‘Virtuális betéti kártya’ opciót. Ezután válassz a két típusú virtuális kártya közül, majd ‘virtuális igénylése’ gombra tappolj és létre is lett hozva.

Újabb virtuális kártya igényléséhez ugyan ezen a folyamaton menj végig.

Revolut egyenlegek feltöltése

A Revolut egyenlegedre többféle módon is tudsz pénzt feltölteni.

Elsőnek is válaszd ki, hogy melyik deviza számládhoz szeretnél hozzáadni összeget:

Revolut egyenleg feltöltés

Majd utána válaszd ki a pénz hozzáadásának módját:

Tudsz bankkártyát hozzáadni, így onnan úgy fogja majd levonni a megadott összeget, mintha a bankkártyáddal fizetnél. Ez ugye azért jó, mert például Magyarországon így nem terheli meg extra díj (a bank és az állam sem számol fel díjat, mint mondjuk egy átutalásnál). De arra oda kell figyelned, hogy nagyobb összegnél a bankkártyád bankjánál mi a napi limit, mint kártyás online fizetésnél, ha szükséges, akkor állíts a limiten.

Ha van Google Pay-ed, akkor azzal is tudsz gyorsan és egyszerűen befizetni.

És van az utalásos módszer, ebben az esetben viszont egy magyar bankfióknál számolni kell az tranzakciós illetékkel is, amit 20 000 Ft feletti utalás esetén kell kifizetned minden esetben. Ez egy állami adó, ami 0,3%-a az utalt összegnek, de szerencsére van egy felső határ is, ami 6000 Ft. Tehát ha 2 millió forintot utalnál, akkor 6000 ft-ba fog pluszba kerülni a tranzakciós illeték, de ha 20 millió forintot utalsz, akkor sem lesz több 6000 Ft-nál. Ezenkívül a bankod is számolhat fel valamennyi százalékot az utalásoknál.

Az nagyon jó, hogy a bankkártyás vagy Google Pay-es opciót el tudod menteni, így máskor nem kell ismét beírni a kártya adatokat, anélkül pár másodperc alatt fel tudsz tölteni összeget.

Mindegyik deviza számlánál van egy minimum feltöltendő összeg, annál kevesebbet nem tudsz feltölteni a számlákra. Forint esetén minimum 4000 ft, euró esetén minimum 10 euró, dollár esetén minimum 20 dollárt kell feltölteni. De az app ezt mutatni is fogja, ezek lesznek az alapértelmezett összegek, amit majd át tudsz írni. 🙂

Regisztrálj a Revolutra ezen a linken és szerezz 5000 Ft-ot! Határozott ideig érhető el ez a promóció, 2021. október 5. éjfélig!
Ezeket kell elvégezned 2021. október 5. éjfélig, hogy az 5000 Ft-ot megkapd*:
1. Regisztrálj ezen a linken a Revolutra!
2. Igazold a személyazonosságodat (személyi igazolványt kell befotózni a telóddal, valamint selfie-t kell készítened, de mindent mutatni fog az app, 1-2 perc…)
3. A Revolut számládra töltsd fel pénzt, utalással vagy egy bankkártyával is tudsz.
4. Meg kell rendelned a Revolut bankkártyádat (az első bankkártya ingyenes, de ennek van egy kézbesítési díja 2100 Ft – ha az ingyenes Revolut csomagot választod)
5. Teljesítened kell 3 vásárlási tranzakciót (mindegyiknek min. 1000 Ft-nak kell lennie). Ez lehet online vásárlás is, vagy üzletekben is. Online vásárláshoz nem kell megvárnod a bankkártyádat, hogy megérkezzen. Hozz létre virtuális kártyát (ingyenes) és azzal tudsz fizetni online.

* Előfordulhat, hogy a Revolut a promóció ideje alatt valamit változtat, ezt próbálom követni és javítani itt, de felelőséget nem tudok vállalni, ha mondjuk valamiért a promócióban leírtak után nem érkezne meg az ajánlói jutalom.

További szolgáltatások

Megtakarítás számla – Széfek

Ha szeretnél megtakarításokat létrehozni, akkor a Revolut appban a ‘Széfek’ menüpontot keresd és válaszd ki:

Revolut szefek

A ‘Rendelés’ gombra kattintva kétféle széf típust találsz. Nagyon jó opció, hogy csoportos széfet is létre lehet hozni. Ehhez arra van szükség, hogy a csoportban résztvevőknek is kell lennie Revolut fiókjuknak és engedélyeznük kell a megtalálásukat. A telefonod névjegyei között is ott kell lennie annak a telefonszámnak, amivel a csoport tagjai Revolutra regisztráltak. Ezután megtalálod őket és fel tudod venni a csoportos megtakarításba.

Ha magadnak szeretnél kizárólag széfet/megtakarítást létrehozni, akkor a személyes széfet válaszd, ebben található lehetőségeket mutatom még meg a továbbiakban, vannak tényleg hasznos funkciók, amelyek nagyon népszerűek:

széf típusok

A széf testreszabása következik és elsőnek nevet kell adno. Kapsz példákat is, de bárhogyan elnevezheted a széfedet:

Revolut széf testreszabás

Ha elnevezted, akkor utána különböző megtakarítási lehetőségek beállításai jönnek. Nem kell mindegyiket rögtön beállítanod, a végén is bármikor visszatérhetsz az adott széfhez és tudsz állítani rajta:

Revolut megtakarítások

Bármikor tudsz befizetni a széfbe (+Befizetés gomb) és kivenni onnan összeget is (Kivétel gomb). De a legjobbak az automatizmusok beállítása.

A legegyszerűbb az, hogy beállítható időközönként (naponta, hetente, havonta stb…) megadott összeget a számládról áttesz a rendszer a széfbe.

De ami nagyon népszerű a felhasználók körében az az úgynevezett aprópénz megtakarítása opció:

Revolut aprópénz megtakarítása

Ha mindennapi fizetéshez használod a Revolut kártyádat, akkor sok kisebb összegű fizetés történik. Amikor fizetsz, akkor a nem kerek összegeket felkerekíti a rendszer és a különbséget elteszi neked a széfbe.

Viszont ezt akár növelheted is, vannak szorzók is. Ha mondjuk a rendszer 15 forintot tenne el, de te beállítottál egy kétszeres szorzót, akkor 30 forintot fog félretenni.

Tőzsde

Revolut Tőzsde

Tőzsdei szolgáltatás a Revolutban: 

A Revolut applikáció tőzsdei szolgáltatást is kínál, így felhasználóbarát keretek között vásárolhatsz és kezelhetsz, egyenlőre csak USD részvényeket. 

Ezt a szolgáltatást a Revolut Trading LTD. biztosítja, amely a Sapia Partners LLP megbízott képviselője. Ez az információ azért nagyon fontos, mert a Revolut itt csak közvetítő szerepet tölt be, tehát nem birtokolja az értékpapírokat. 

Az értékpapírok árfolyama az applikációban valós időben követhető. Az aktuálisan feltüntetett érték, a legutóbb meghatározott ár, azonban a tényleges tranzakció ára ettől minimálisan eltérhet, a gyors változások következtében. 

Így tudod igénybe venni a Revolut értékpapír szolgáltatást: 

Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igénybe tudd venni, rendelkezned kell értékpapír-számlával, amihez először nyitnod kell egy Revolut-számlát. A vásárláshoz szükséges pénz a Revolut számláról utalható át a befektetési számlára, ezért szükséges mindkettő megléte. 

Továbbá legalább 18 évesnek kell lenned, amelyet érvényes azonosító okmány feltöltésével kell bizonyítanod. 

Felmerülő szolgáltatási díjak: 

Mindegyik Revolut csomag esetében biztosítottak az értékpapírszámlák: 

 • Standard csomag: havi 1 részvény vásárlása ingyenes
 • Plus csomag: havi 3 részvény vásárlása ingyenes
 • Prémium csomag: havi 5 részvény vásárlása ingyenes
 • Metál csomag: korlátlan vásárlási lehetőség 

Az ezeken felüli ügyletekért a Revolut, Magyarországon 368 Ft-ot, az Eurózónában 1 eurót számít fel. A díjat USD-ben, az aktuális átváltási árfolyamon, a megbízás beérkezésekor számítják fel.  

A szolgáltatás igénybevételénél semmilyen adókedvezmény előnyeit nem lehet kihasználni!

A szabályozási és letétkezelési díjakért kattints ide

Kriptodevizák váltása

Revolut kriptovaluta vásárlás

Mit jelent a kriptodeviza? 

Mielőtt bemutatnám a Revolut kriptodeviza funkcióját, fontos definiálni, hogy mit értünk kriptodeviza alatt. 

A kriptodevizák, olyan digitális eszközök, amelyeket egy titkosítással védett hálózaton tárolnak. Ennek védettségéről nem bankok gondoskodnak, hanem egy egyenrangú számítógépekből összeálló rendszer. 

A Revolut azonnali átváltást tesz lehetővé, több, mint 30 féle pénznemre, ezek közül a legismertebbek: bitcoin, ether, stellar. 

Hogyan működik a funkció?  

Amennyiben rendelkezel Revolut számlával, lehetőséged van kriptodevizák vásárlására, eladásár és birtoklására. (A funkció 2020. áprilistól már az ingyenes Revolut csomagban is elérhető.) 

A szolgáltatás az applikáción belül a következő két úton tudod elérni: 

 1. Az app kezdőlapján: “Kriptopénz” 
 2. Az Irányítóközpontban: “Befektetés” 

Ahhoz, hogy igénybe tudd venni a szolgáltatást és meg tudd vásárolni az első kriptodevizáidat, fontos elolvasnod a kockázatokra vonatkozó felhívásokat, valamint kötelező elfogadnod az általános szerződési feltételeket is. 

A Revolut figyelmeztet is, hogy a befektetés kockázatos, a deviza értékének változása miatt, így csak átgondoltan érdemes ebbe belefogni! 

A kriptodevizák vásárlása és eladása ugyanolyan könnyen és egyszerűen zajlik, mint a Revolut által támogatott más pénznemeké, ezért azok számára is kedvező a befektetési lehetőség, akik a bonyolultabb rendszerekhez nem értenek. 

A piaci mozgás, valós időben követhető. 

Hogyan zajlik az átváltás?  

A felhasználóknak lehetőségük van beküldeni kéréseket, amit hivatalosan megbízásnak hívnak. A megbízások tartalmazzák azt az információt, hogy az adott felhasználó, mennyi kriptodevizát, mennyi pénzért szeretne eladni vagy venni a tőzsdén. A tőzsde a megbízási könyvben vezeti és rögzíti a megbízásokat.

Mobiltelefon biztosítás

Revolut mobiltelefon biztosítás

A Revolut kiegészítő szolgáltatásainak része a készülékbiztosítás, ami a következőket ígéri: 

 • Gyors és kényelmes ügyintézés, kizárólag digitálisan az appon keresztül 
 • Rugalmas fizetés: hetente vagy egész évre előre (az utóbbi kedvezőbb) 
 • Érthető ÁSZF, hátsó szándék és rejtett díjak nélkül 

Hogyan működik a biztosítás és milyen készülékekre érvényes? 

A szolgáltatás a Revolut applikációján belül vehető igénybe. A készülékbiztosítás tartalma minden esetben 12 hónap és nincs lehetőség annak korábbi felmondására. 

Az előfizetést a következő két módon lehet fizetni: 

 • Heti fizetés: 1 GBP-től 
 • Éves fizetés, 13% kedvezménnyel: egy évre előre, egy összegben 

A biztosítás az IMEI számmal rendelkező, 6 hónapnál nem régebbi készülékekre vehető igénybe. Az igényléshez be kell nyújtani a készülék eredeti nyugtájának másolatát! 

A biztosítás érvénybelépése: 

 • Amennyiben a készülék 14 napnál régebbi a szerződés kötésekor, a biztosítás 4 hét elteltével lép érvénybe. 
 • 14 napnál újabb készülékeknél, azonnali a biztosítás aktiválása 

Mire terjed ki a biztosítás?

Az egész világra kiterjed a következő, hétköznapinak mondható balesetekre: 

képernyőrepedés, törés, leejtés, folyadék okozta meghibásodás. 

A biztosítás NEM terjed ki a készülék elvesztésére vagy ha ezt ellopják. 

A szerződésben szereplő kárigények bejelentésére az applikáció, Biztosítás fülének, “Segítség kérése” gombján keresztül van lehetőség. 

Egészségbiztosítás külföldön

Revolut egészségbiztosítás külföldön

A Revolut együttműködést kötött a White Horse Insurance Ireland dac vállalattal, annak érdekében, hogy utazási biztosítást is kínálhasson az applikáción keresztül. A benyújtott kárigények ügyintézése is az ő feladatuk.   

Az extra szolgáltatás azzal a céllal született meg, hogy a legjobb egészségügyi biztosítást nyújtsa, kedvező feltételekkel. 

Ki/kik jogosult a biztosításra? (legfontosabb feltételek) 

 • Aki az Európai Gazdasági Térség területén él 
 • Napi árazású biztosítás esetén legfeljebb 84 évesek, éves fizetésű biztosítás esetén legfeljebb 70 évesek
 • Regisztrálva vannak hazájuk egészségbiztosítási rendszerében
 • Olyan úton vannak, amely megfelel az utazás meghatározásának
 • Nem tanácsolta el őket orvos az utazástól. 

Mennyibe kerül a biztosítás? 

A felhasználók napi árazású vagy éves árazású fizetés között választhatnak. A Revolut Premium és Revolut Metal ügyfeleknek ingyen jár az éves biztosítás. A meglévő biztosítás kiegészíthető téli sportokra érvényes biztosítással is, továbbá kiterjeszthető útitársra. 

 • Napi csomag: 1 font/nap (maximum az éves biztosítás díjáig fizetendő). 

Az egészségbiztosítás helymeghatározási technológia segítségével állapítja meg, hogy mikor vagy éppen az országhatáron túl, és csak ezekért a napokért kell fizetned. 

 • Éves előfizetés: 30 font

Lehetőségek a kárigény bejelentésére:

A Revolut a kárigény bejelentésére három telefonszámot biztosít, amik a helyzettől és a prémium tagságtól függően hívhatók. A telefonszámokat itt találod.

Adományozás

Revolut adományozás

A Revolut a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi a részét, méghozzá az “Adományozás” szolgáltatásukon keresztül, ami szintén az applikációban néhány kattintással elérhető. 

Az adományozás folyamata és formái: 

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy gördülékenyen és díjmentesen adományozz, három lehetőségen keresztül, amelyek az “ Irányítóközpontból” érhetőek el: 

 1. Aprópénz megtakarítása, vagyis amikor használod a Revolut kártyádat, a különbséget felajánlod erre a célra
 2. Rendszeres adomány (tetszőleges összegű) – visszavonható 
 3. Egyszeri adomány 

Kriptodeviza adományozása nem lehetséges, csak a Revolut szabályzatának megfelelő átváltás után, az elfogadott pénznemek egyikében! 

Kiket lehet támogatni az adománnyal? 

Jelenleg a legnagyobb globális jótékonysági szervezetek választhatók ki az adományozásnál, azonban a szervezetek sora folyamatosan bővül, továbbá országonként helyi szervezetek is megtalálhatók, de ez változó. 

 • Save The Children 
 • WWF (World Wide Fund for Nature) 
 • Rainforest Alliance 
 • Movember…stb 

Apple Pay

A Revolut kártya már az Apple Pay szolgáltatásba is felvehető. A már régóta közkedvelt érintés és pénztárca mentes fizetés, sok esetben meggyorsíthatja a fizetést. 

Revolut apple pay

A szolgáltatás jelenleg több, mint 30 országban érhető el, köztük Magyarországon is, de a Revolut egyre több országban biztosítja ezt a fizetési lehetőséget. 

A szolgáltatás az alábbi Apple eszközökkel működik: 

 • iPhone SE és újabb modellek
 • iPad 3 és annál újabb modellek 
 • Touch ID-val rendelkező Mac-modellek 
 • Minden Apple Watch modell

Hol lehet fizetni Apple Payjel? 

Az Apple Payjel az interneten és minden olyan offline értékesítési helyen lehet fizetni, ahol azt a terminál lehetővé teszi (érdemes megkérdezni, ha nem egyértelmű) vagy figyeljük az Apple Pay, PayPass jelzéseket. Fontos, hogy ebben az esetben nincs szükség internetkapcsolatra. 

Revolut kártya felvétele az Apple Paybe: 

A kártya felvétele rendkívül egyszerű, csak kövesd az alábbi 2 lépést: 

 1. Lépj a “Kártyák” fülre a Revolut alkalmazásban és keresd meg a hozzáadni kívánt kártyát
 2. Kattints a “Hozzáadás az Apple Wallethoz” lehetőségre 

Az Apple Pay alkalmazásban is megadhatóak a Revolut kártyád adatai, azonban ott az Apple levonhat egy teszt tranzakciós összeget, ellenőrzés céljából, amit legkésőbb 15 napon belül visszautalnak. 

Google Pay

2020 vége óta korlátozottan, de már Magyarországon is elérhető a Google érintésmentes fizetési alkalmazása, a Google Pay. Az érintésmentes fizetési funkció a Revolut, TransferWise, Curve és a Monese felhasználók számára is biztosított.

Revolut Google Pay

Hol lehet fizetni Google Pay-el?

A Google Pay-el az interneten és minden olyan offline értékesítési helyen lehet fizetni, ahol azt a terminál lehetővé teszi (érdemes megkérdezni, ha nem egyértelmű). Fontos, hogy ebben az esetben nincs szükség internetkapcsolatra. 

A Google Pay alkalmazás használata Magyarországon: 

Magyarországon a Google Pay alkalmazás nem található meg a Google Play áruházban, így applikációként nem használhatjuk, azonban van egy másik, járható út, ehhez kövesd a következő lépéseket: 

 1. Az Androidos készüléken keresd meg a telefonon a “Beállítások” opciót, majd azon belül a “Google” gombot.
 2. Amennyiben be vagy jelentkezve a Google fiókoddal a készüléken, válaszd a “Google-fiók kezelése” lehetőséget a profilképed alatt. 
 3. Ezt követően keresd meg a “Fizetések és előfizetések” lehetőséget, ahol már elérhető a Google Pay, a fizetési módokon keresztül. 

Revolt kártya felvétele a Google Paybe: 

A kártya felvétele rendkívül egyszerű, csak kövesd az alábbi 2 lépést: 

 1. A Revolut alkalmazásban kattints a “Kártyabeállításokra”, majd a “Mentés a Google Pay alkalmazásba” lehetőségre. 
 2. A kártya hozzáadásához kövesd a képernyőn látható lépéseket, majd kattints a “Rendben” gombra. 

A Googleben is megadhatóak a Revolut kártyád adatai, azonban ott a Google levonhat egy teszt tranzakciós összeget, ellenőrzés céljából, amit legkésőbb 15 napon belül visszautalnak.

Revolut vagy Wise? Mik a különbségek?

Sokszor jön fel a kérdés, hogy mi a különbség a két cég között. Melyiket éri meg inkább használni?

Van a kettő szolgálató között különbség, főleg a díjszabásokban, de az elérhető funkciókban is.

Röviden azt tanácsolom/tanácsolják, hogy kisebb összegek utalásánál, fizetéseknél a Revolut, míg nagyobb pénzösszegek utalásánál és használatánál a Wise-t érdemes használni. De azért ebből még nem érdemes dönteni az egyik vagy a másik mellett, mindenképp azt is nézd meg, hogy neked mik az igényeid, mik a prioritások vagy biztosan szükséged lesz arra a rengeteg extra funkcióra és szolgáltatásra, amit például a Revolut ajánlj? 🙂

Egy táblázatban összegyűjtöttem a legfontosabb dolgokat és látni fogod, hogy mit tud/ajánlj a Revolut vagy a Wise. Mindkettőnél csak az ingyenes, havidíj mentes csomagokat mutatom meg (Wise esetén például nincs is havidíjas csomag). A Revolut havidíjjal járó extra limitemeléseket, szolgáltatásokat ebben a cikkben fentebb tudod megnézni.

RevolutWise
Regisztrációs díj:NincsNincs
Bankszámla adatok igénylése:Nincs díjaEgyszeri 1300 Ft-os díj, minden devizaszámlához utána lesz banki adat, de ez az opció nem kötelező.
Forint számla:Van, de gyűjtőszámla, így nincs egyedi forint alapú bankszámlaszám, közleményben referencia kódot kell megadnia az utaláskor.Egyedi forint alapú bankszámlaszám (nem gyűjtőszámla).
Mennyi pénznemben létrehozható számla?30Több mint 50.
Bankkártya díja:Első kártya ingyenes, de van kézbesítési díja (~2100 Ft); utána nincs éves kártyadíj.Első kártya díja (nincs pluszban kézbesítési költség): 2390 Ft; utána nincs éves kártyadíj.
Virtuális kártya díja:2 féle virtuális kártya van. 1 db egyszer használatos virtuális kártya hozható létre (ennek adatai minden vásárlás után megváltozik). És max. 5 db normál virtuális kártya hozható létre.Maximum 3 virtuális kártya igényelhető. Mindegyiknél a kártyaadatok cseréje kérhető.
A számlákra feltölthető összegek díja:Bankkártyával, online utalással is ingyen feltölthető összeg a számlákra.Csak a banki utalás esetén ingyenes a feltöltés. Bankkártyás feltöltés esetén díjat számol fel a rendszer.
Havi készpénzfelvétel díja:Havonta 75 000 Ft-ig ingyenes, afelett 2%. Vagy az első 5 felvétel ingyenes.Havonta 200EUR/200GBP megfelelő forint összegig ingyenes a felvétel, afelett 1,75%. Vagy az első kettő felvétel ingyenes.
Váltási díjak:Hétköznap ingyenes devizaváltás, de havonta 1000 font/350 000 ft-ig. Efelett 0,5% a díj. Hétvégenként mindig van plusz díj. Minden díjról ezen az oldalon találsz infókat.Mindig van valamennyi díj a váltásra (0,42%-tól indul, de nagyobb összegek esetén ez csökken, itt előre kikalkulálható minden költség)
Utalási díjak:A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van.Minden utalásnak van egy egyszeri 85 ft-os díja. Ha váltasz is, akkor ugye jön még rá a váltási díj, amiről az előzőekben írtam.
Profitot termel a cég?Nem, még a Revolut nem zárt le nyereséges évet.Igen, évek óta nyereséget termelő cég a Wise.
Kriptovaluta vásárlási lehetőség:Igen (2,5%-os díjjal)Nincs

 

Regisztrálj a Revolutra ezen a linken és szerezz 5000 Ft-ot! Határozott ideig érhető el ez a promóció, 2021. október 5. éjfélig!
Ezeket kell elvégezned 2021. október 5. éjfélig, hogy az 5000 Ft-ot megkapd*:
1. Regisztrálj ezen a linken a Revolutra!
2. Igazold a személyazonosságodat (személyi igazolványt kell befotózni a telóddal, valamint selfie-t kell készítened, de mindent mutatni fog az app, 1-2 perc…)
3. A Revolut számládra töltsd fel pénzt, utalással vagy egy bankkártyával is tudsz.
4. Meg kell rendelned a Revolut bankkártyádat (az első bankkártya ingyenes, de ennek van egy kézbesítési díja 2100 Ft – ha az ingyenes Revolut csomagot választod)
5. Teljesítened kell 3 vásárlási tranzakciót (mindegyiknek min. 1000 Ft-nak kell lennie). Ez lehet online vásárlás is, vagy üzletekben is. Online vásárláshoz nem kell megvárnod a bankkártyádat, hogy megérkezzen. Hozz létre virtuális kártyát (ingyenes) és azzal tudsz fizetni online.

* Előfordulhat, hogy a Revolut a promóció ideje alatt valamit változtat, ezt próbálom követni és javítani itt, de felelőséget nem tudok vállalni, ha mondjuk valamiért a promócióban leírtak után nem érkezne meg az ajánlói jutalom.

GYIK

A Revolut használata ingyenes?

Számlavezetési díj nincs havonta. Több mint 30 devizában lehet létrehozni számlákat, ezek létrehozása és használata is ingyenes. Ezenkívül ha egy másik felhasználó telefonszáma elérhető a telefonod névjegyei között, tehát ismerősöd, akkor a Revolut felhasználók egymás közt ingyen tudnak utalni. Az első dombornyomott Visa bankkártyádat ingyen igényelheted és további virtuális kártyákat is ingyen kapsz.

Megtakarítási számla elérhető a Revolut-ban?

A Revolut fiókodban széfként találod meg. Több széfet létre tudsz hozni, különböző devizákban is. Tudsz a széfbe befizetni bármikor vagy ismétlődő átutalást beállítani megadott időközönként. De az egyik legokosabb funkicója, hogy fizetéskor felfelé kerekíti a rendszer az összeget és a különbséget a széfbe teszi. A cikkemben itt írok erről bővebben! »

2 hozzászólás

 1. Gratulálok a cikkhez, korrekt, részletes, sokat segít a felhasználónak.
  Több éve használom a REVOLUT -ot,azonban most változtattam a telefonszámomat a felületen és nem vagyok benne biztos ,hogy megkapom az utalásokat :/ vajon mi történik akkor ha valaki összeg küldésekor a régi telefonszámomat írja be?!

  Válasz
  • Szia! Köszi a visszajelzést! 🙂
   Az új telefonszámot a Revolut profilban is át kell írni, innentől a rendszernek érzékelnie kell a változtatást. Nekem ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, én az ügyfélszolgálatot kérdezném még meg.

   Megjegyzés: Az itt leírtak csak az én tapasztalataimon alapszanak, ezekért felelősséget nem tudok vállalni. Érdemes a Revolut ügyfélszolgálatát is felkeresni.

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük