technikai seo audit

A keresőoptimalizálás sikeressége több részből áll, és nem csak tartalmilag kell jól beállítani a weboldalt, hanem technikailag is meg kell felelnie a keresőmotoroknak. A SEO-t mindig kulcsszókutatással kezdjük, de ezzel párhuzamosan egy technikai SEO auditot is el kell végezni.

Az audit részei

A technikai SEO audithoz én több eszközt is használok. Az egyik kedvencem egy profi weboldal-elemző szoftver (SEO PowerSuite Webstie Auditor), amellyel gyorsan és hatékonyan lehet az adott weboldalt átvizsgálni. Gyors áttekintést kapunk arról, hogy milyen technikai hiányosságok, hibák, fejlesztésre szoruló részek vannak a honlapon, amelyeket javítani kell, hogy a SEO eredményeinket alapokban javítani tudjuk.

Ezenkívül gyorsíthatjuk a weboldalunkat a Google PageSpeed Insights vagy a Gmetrix oldal elemzéseinek segítségével.

Egy saját Checklistet is kidolgoztam, amelyen végigmegyek, ha egy weboldalt technikailag elemzek. Tapasztalatom, hogy ha az elemzés teljes egészében elvégzésre kerül, akkor a SEO eredményeink máris javulnak.

A következőket vizsgálom meg:

 

  • Indexelés (márkanévre keresve, mobilos oldal stb…)
  • Tartalmi SEO elemek (meta címek, meta leírások, oldalak meta adatai)
  • Duplikációk
  • XML sitemap, robots.txt
  • Google alap eszközök megléte, ezeknek a beállításai (Google Search Console, Google Analytics)
  • Oldal szerkezete és a betöltési sebessége
  • Redirectek megfelelő használata (301, 302-es átirányítások)

Ezek csak a főbb pontok, mindegyik részletesebben ki van bontva az elemzésben. Az auditot egy olyan dokumentumként nyújtom át a megrendelőnek, amely segítségével a weboldal fejlesztője is el tudja kezdeni a beállításokat és javításokat a honlapon.

 

Ők engem választottak online marketing kivitelezésre

Ha érdekel a technikai SEO audit, és igazán eredményesen szeretnél nekikezdeni a keresőoptimalizálásnak, akkor az alábbi űrlapon tudod felvenni velem a kapcsolatot: