Szeretnéd, ha megoldódna vállalkozásod online marketing feladatainak kivitelezése?

Manapság nehéz jó online marketingest találni. Cégek küszködnek, hogy teljes vagy részmunkaidőre találjanak egy online marketing menedzsert. 

Sok kisebb vállalkozás nem teheti meg, hogy alkalmazásba vegyen egy szakembert, főleg, hogy a fizetések erősen emelkedtek,  így a jó, hatékony munkatárs havonta több száz ezer forint pluszba kerülhet.

De a leggyakrabban nincs is annyi feladat online marketing területen, amihez állandó munkaerő kellene. A tulajdonosnak nincs ideje arra, hogy folyamatosan kövesse az újdonságokat.

A Google gyakran végez algoritmus frissítéseket, amelyek nehezítik a keresőoptimalizálást.

De egy vállalkozás tulajdonosának/vezetőjének nem is feladata ezeket követni!

Mitől vagyok egyedi?

Merek különbözni más online marketinges szakemberektől és ügynökségektől!

Az egyik különbség, hogy kikérem az ügyfeleim véleményét, melyek a Facebook és a Google Cégem oldalamon meg is találhatóak, névvel, képpel és a valós profiljukkal.

Ezt nagyon kevés más online marketing kivitelezőnél látom…

Itt a saját weboldalamon rendszeresen tartalmas és minőségi blogbejegyzéseket írok, amelyekben rengeteg beállítási útmutató és tudásanyag van.

Az önképzés is fontos számomra. 2019-ben eddig több, mint fél millió forintot, és persze több száz órányi saját időt fektettem be az online marketing eszközök követésébe újdonságokat, külföldi nagyágyúk cikkeit olvasva. (cikkem itt található erről)

Több ügyfelem jött úgy hozzám, hogy korábban mással is dolgozott együtt, és nem a szakmai problémák miatt váltott. De ez a ritkább, gyakoribb, hogy rossz tapasztalataik vannak az online marketingesekkel (sajnos ezért is van sokaknak negatív véleménye a szakmáról).

Új ügyfeleimet ezért mindig meg szoktam kérdezni, hogy milyen problémáik voltak. Ezek alapján összegyűjtöttem pár tényt, melyeknek ha az egyike igaz egy online marketinggel foglalkozó vállalkozóra, az okot adhat arra, hogy nem lesz pozitív tapasztalatod:

 

  • Az online marketing kivitelezőnek nincs weboldala, online jelenléte (a kifogás általában: sok az ügyfele, ezért ezekre nincs ideje).
  • Nem használ professzionális szoftvereket, amelyekért fizetnie kellene.
  • Nagy összegeket kér el előre, mielőtt letenne valamit az asztalra.
  • Nincsenek referenciái, ügyfél vélemények (a saját weboldalon kiírt értékelési szövegeknek és neveknek nem túl sok a valós alapja).

Akkor vedd fel velem a kapcsolatot és olvass tovább, ha:

R

Fontos Neked a gyors megvalósítás.

R

Folyamatos kapcsolattartást és az együttműködést vársz el az online marketing kiviteleződtől (vagyis tőlem).

R

Szeretnél előre megbeszélt határidőkre elkészült feladatokat.

R

Olyan online marketinges szakembert akarsz, aki folyamatosan képzi önmagát és bevételeiből visszaforgat ebbe.

R

Szeretnéd, hogy az online marketingesed folyamatosan keresse az új bevételnövelő lehetőségeket a vállalkozásod számára.

A következő területeken tudok segíteni:

Keresőoptimalizálás (SEO)

A weboldal teljeskörű keresőoptimalizálása. Itt technikai SEO auditkulcsszókutatás, on-site SEO és további tartalmak (blog) keresőoptimalizálását is el tudom végezni.

k

Tartalommarketing

Ez már nem titok, de mégis kevesen használják ki a tartalommarketing előnyeit. Keresőoptimalizálást nagyon erősen támogatja, belső linkrendszereket tartalmakkal lehet eredményesen létrehozni.

Google eszközök beállítása

Analytics, Tag Manager vagy Search Console? Ezeket mind használom, és rutinból megy ezeknek a honlapba integrálása és profi beállítása.

SEO (keresőoptimalizálás)

A weboldal SEO optimalizálása olyan forgalmat és látogatottságot generál a Google-ből, ami nem kerül pénzbe. Azonban nagyon gyors eredményeket nem lehet várni; ez egy hosszabb folyamat – főleg bizonyos kulcsszavak esetében – , ezért  érdemes mihamarabb elkezdeni.

Tartalommarketing

Organikusan érkező látogatók száma arányosan növekszik a megjelenő tartalmakkal. Ebben tudok segítséget nyújtani. Több szövegíróval dolgozom együtt, a tartalmak létrehozásához ügyfeleimet témajavaslatokkal, stratégia és blog oldal megszerkesztésével is segítem.

Google eszközök beállítása

A Google ingyenes eszközeit ma már alap összekötni a weboldaladdal! A megfelelő konverziók és kampányok hatékonyságának méréséhez vagy a Google-ből érkező forgalom elemzéséhez elengedhetetlenek ezek az toolok. De ennél sokkal több mindenre használhatóak!

WordPress oldal szerkesztése

Ha WordPress alapú weboldalad van, akkor sok online marketinggel kapcsolatos megoldás beállításában tudok segíteni. Gyakran találkozom azzal, hogy ügyfeleim és a weboldal fejlesztő közötti kommunikáció lassú. Tehát egy egyszerűbb beállításra is viszonylag sok időt kell várni. Természetesen csak akkor tudok szerkeszteni én is az oldalon, ha azzal kárt nem okozok, mindig előzetesen át szoktam nézni a WordPress oldal felépítését.

Ők engem választottak online marketing kivitelezésre

Gyakran feltett kérdések

Milyen gyorsan valósul meg a marketing kivitelezés?

Jellemzően a lehető leggyorsabban és legprecízebben igyekszem elvégezni a rám bízott feladatokat. Általában egy héttel előre már vannak lekötött munkáim, megbeszéléseim.. Az e-mailes megkeresésekre pár órán belül válaszolok. Az árajánlat küldése nagyban függ az esetleges kivitelezés nagyságától (általában 1-3 nap).

Hogyan történik az első kapcsolatfelvétel?

Minden napom előre meg van tervezve, ezért elsősorban az e-mail-es megkeresést javaslom. Így tudom garantálni ügyfeleimnek, hogy a kivitelezéseket megfelelő minőségben is időben el tudom végezni előre nem egyeztetett telefonos félbeszakítások nélkül. Természetesen a kivitelezési szakaszban sokszor elengedhetetlen a telefonos egyeztetés. Többen szoktak személyes találkozót is kérni és ez érthető is, hiszen a legtöbb érdeklődő  személyes egyeztetést szeretne, mielőtt munkához látunk. Ez esetben  már a fent leírt második lépésnél kell tartanunk, amikor már én is látom, milyen feladatokat kellene elvégezni, el tudom-e végezni ezeket, illetve már kézhez kaptad az árajánlatot is. Ekkor a már szinte kész tervvel leülhetünk konzultálni egy kávé mellett. 🙂

Hogyan történik a kivitelezés elszámolása, díjazása?

Vannak olyan kivitelezési munkák, mint például a kulcsszókutatás, SEO Audit, SEO kivitelezések, amelyekre fix összeget tudok kalkulálni. Továbbá lehetőség van egyéb kivitelezésekre is, melyek óradíjban is elszámolhatóak (pl.: blog cikk keresőoptimalizálása, hírlevelek szerkesztése stb…). Természetesen minden esetben alanyi áfamentes, elektronikus számlát küldök a munkadíjról.

Ha további kérdésed lenne vagy érdeklődnél a szolgáltatásom iránt, írj üzenetet és pár órán belül válaszolok!