Barion Pixel
Olvasási idő: 6 perc

Gyakori kérdés a Facebook oldal létrehozása után, hogy a nevét mégis miként lehetne megváltoztatni. Ezzel nincs is gond, nem mindig találjuk el elsőre a megfelelő Facebook oldal nevet, lehet, hogy közben egy márkanév lesz, vagy rájövünk, hogy az XY Kft. nem tűnik olyan jónak Facebook oldal névnek.

Szóval megmutatom, hogyan is tudod egyszerűen megváltoztatni a Facebook oldalad nevét (2019-ben).

Egy videós tartalmat is elkészítettem, de lejjebb szövegesen, képekkel kiegészítve is végigmehetsz a lépéseken:

Facebook oldal átnevezésének feltételei

Mindenekelőtt vannak feltételek, amelyeket gyorsan fussunk át, feleslegesen ne kezdj bele, ha nem fogod tudni megváltoztatni a Facebook oldalad nevét:

Adminisztrátornak kell lenned az adott Facebook oldalnál:
Ha te hoztad létre az oldalt, akkor elég valószínű, hogy az vagy, de ha más, és te az oldal kezelője vagy cégnél dolgozol, akkor érdemes előtte ezt megnézni, hogy admin jogod van-e. Így tudod megnézni:

Kattints az oldalon jobb felül a ‘Beállítások’ pontra (ha ezt így nem látod, akkor valószínűleg semmilyen hozzáférésed nincs a Facebook oldalhoz):

Facebook beállítások menüpont

Itt kattints a bal oldali menüoszlopban, a ‘Szerepkörök az oldalon’ pontra, itt a ‘Meglévő szerepkörök az oldalnál’ rész alatt láthatod a hozzáadott felhasználókat, és milyen jogosultságokkal rendelkeznek az oldal kezeléséhez:

Facebook oldal szerepkörök beállítása


Online értékeléskezelő eszköz ajánlatom (én is ezt használom):


 

Milyen oldalnevek használhatóak Facebookon?

Bármilyen nevet nem adhatsz meg egy Facebook oldalnak, ez szabályozva van.

A következőket kerüld a névből:

  • Másokat sértő, jogait sértő szavakat és kifejezéseket
  • Kevert kis és nagybetűk vagy csupa nagybetűk
  • Szimbólumokat vagy felesleges írásjeleket
  • Leírások vagy szlogenek
  • Ne legyen az oldal neve kizárólag valami általános szó, mint például: pizza, kávézó, étterem…
  • Általános földrajzi név, mint például Budapest, München.

Facebook oldal névváltoztatás lépései:

1. Lépj a Facebook oldaladra és kattints bal oldali menüoszlopban a ‘Névjegy’ pontra, majd a ‘Név’ pontnál a ‘Módosítás’ pontra:

facebook oldal név módosítás

2. Egy ablak jelenik meg, benne pár info, hogy mi a helyes és a helytelen névadás feltételei. Itt ad meg az új Facebook oldalad nevét és kattints a ‘Tovább’ gombra:

Faecbook oldal névváltoztatás

Ha nem sikerülne a névváltoztatás, akkor lehetséges, hogy korlátozások vannak a Facebook oldaladon, erről több infot itt tudsz olvasni.

Viszont, ha nincs semmi értesítés, akkor perceken belül megváltozik a Facebook oldalad neve.

Fontos, hogy a neve változik, a Facebook oldalad URL címében nem történik változtatás, tehát itt:

fb URL cím

Ahhoz ugyanúgy a ‘Névjegy’ ponton belül a ‘Felhasználónév létrehozása’ pontot kell szerkesztened, amit ott megadsz, az lesz a Facebook oldalad URL-je:

Facebook oldal link változtatás

Ezenkívül fontos a Facebook oldalad, és ha hirdetsz, akkor a hirdetési fiókod, valamint a bankkártyád biztonsága is! Nagyon gyakran lehet Facebook marketing csoportokban arról olvasni, hogy valakinek a Facebook hirdetési fiókjában rövid időn belül pár százezer forintot (!) Ázsiában elhirdettek papucsokra…

Még ha a Facebook és a bank legtöbb esetben ezt az ellopott összeget visszafizeti, a stresszt, kellemetlenségeket pár perces Facebook kétfaktoros biztonsági azonosítás beállítással elkerülheted.

GYIK

✅ Mi a legalapvetőbb feltétele, hogy át tudd nevezni?

A Facebook oldal adminisztrátorának kell lenned. A cikkben leírtam, hogyan tudod beállítani, ha nem te lennél az oldal adminja. Ezenkívül videón is megmutatom a Facebook névváltoztatás lépéseit.

✅ Mely oldalneveket kerüld el, mert a Facebook úgysem engedélyezné?

Több feltétel van, de a legalapvetőbb, hogy másokat és jogokat sértő szavak nem lehetnek benne. Általános nevek egyedül, mint: étterem, kávézó, Budapest, München stb…

✅ Hogyan kerüld el, hogy a Facebook oldaladat feltörjék?

Hatékonyan csökkentheted a feltörés esélyét, ha beállítod a profilodhoz a kétfaktoros hitelesítést (ingyenes). Ezenkívül mindenki másnak be kell állítania, akiknek hozzáférésük van a Facebook oldalakhoz és más felületekhez.

✅ Facebook oldalad URL címe is megváltozik névváltoztatáskor?

Nem, azt máshol kell beállítanod. Ha a Facebook oldal nevét változtatod, akkor az Facebook oldal URL címe nem módosul. Ezt itt a cikkben megmutatom, hogyan tudod szerkeszteni.

Kapcsolódó cikkeim:

5+1 Facebook hirdetési hiba, amit ne kövess el

Trustindex: Így kezeld profin a Facebook értékeléseidet

Mi az a Facebook jegyzet és mire használható?

Facebook borítókép méretek (2020-ban)