Facebook borítókép méretek (2022-ben)

Szerző: | Utoljára frissítve: 2022. Aug. 10. | Facebook marketing - hirdetések

Olvasási idő: 13 perc

A Facebook oldalon többféle részhez/funkcióhoz (Facebook oldal, Facebook csoport, Facebook esemény…) tudsz képeket és akár videókat is beállítani.Facebook oldal borítókép mérete és beállítása


A Facebook oldal borítókép ajánlott mérete: 820 képpont széles és 360 képpont magas.

Ez a méret azért praktikus, mert a borítókép megjelenése a következő egy Facebook oldalon:
Számítógépen: 820 X 312 képpont (szélesség X magasság)
Okostelefonon: 640 X 360 képpont (szélesség X magasság)

Szóval arra figyelj, hogy 640 X 312 képponton belül legyenek a fontos részek a képen (felirat, ikonok, stb…), mert ekkor fog mindkét eszközön minden fontos információ kattintás nélkül  látszódni a Facebook oldaladon.

Snappa online képszerkesztő erre egy nagyon jól előre beállított sablont ad, amelyben a fehér téglalap mutatja meg, hogy mi fog megjelenni a Facebook oldal borítóképén (kattintás nélkül):

Snappa facebook borítókép szerkesztés

Regisztrálj ingyen a Snappa.com oldalon, majd keresd meg ezt a részt, és kattints a ‘Facebook Cover Photo’ részre:

Snappa Facebook cover fotó létrehozása

Facebook oldal borítókép beállítása/szerkesztése

Számítógépes (desktop) felületen mutatom meg a beállítást:

Keresd fel a Facebook oldaladat. A borítóképnél a jobb alsó sarokban található egy fényképező ikon és a ‘Módosítás’ felirat, erre a gombra kattints. Ezután megjelenik egy lista, hogy mit és honnan szeretnél feltölteni:

Facebook borítókép beállítása

Facebook csoport borítókép mérete és beállítása


A Facebook csoportok az organikus forgalom új nagyágyúi a Facebookon. Amíg a Facebook oldalakon eléggé csökkent az organikus (hirdetés nélküli) forgalom elérése, addig a Facebook csoportokba elég jól be lehet terelni az embereket, és aktívan is lehet tartani őket. Én is azt vettem észre az idén, hogy a Facebook hírfolyamomban egyre több poszt jelent meg olyan Facebook csoportokból, amelyeket aktívabban követek.

Van egy saját Facebook csoportom is, amelyben azt tapasztaltam, hogy ha a tagok posztoltak, és a posztok alatt a kommentekben párbeszédek is kialakultak, akkor a következő napokban elég sok új jelentkezés jött. Mivel a csoportomba belépve 3 kérdésre is válaszolni kell, így az első kérdés válaszaiból az derült ki, hogy a Facebook ajánlotta nekik a csoportomat. Ilyen ingyenes ajánlásokat, ingyenes követőszerzéseket a Facebook oldalakkal nemigen lehet már elérni.

Egy teljes útmutató cikket is írtam a Facebook csoportról.

Az ajánlott képméret 1640 képpont széles és 856 képpont magas. Ezenkívül ajánlott a felső és alsó 96 képpontnyi területre fontos információt nem elhelyezni, mert ezek a részek nem biztos, hogy minden eszközön látszódnak (mobilon például). Itt egy ábra, ami jól szemlélteti ezt:

Facebook csoport borítókép mérete

A kép létrehozásához használhatsz valamilyen online képszerkesztő eszközt, mint a Canva vagy a Snappa.com (utóbbinál rögtön kiválasztható a Facebook Group Cover sablont is).


A borítókép beállítása/feltöltése

Számítógépes (desktop) felületen mutatom meg a beállítást:

A Facebook felülete és nézete megváltozott. Még van pár olyan profil, ahol a régi nézet is elérhető, de végül minden az új felületen lesz elérhető, így a borítókép beállítását az új felületen mutatom már be:

Borítókép feltöltése vagy áthelyezése:

  1. A hírfolyamból a bal oldali menüben kattints a ‘Csoportok‘ pontra, majd válaszd ki a csoportodat az ‘Általad kezelt csoportok‘ listáról, vagy keress rá.
  2. Kattints a ‘Módosítás‘ pontra a borítókép jobb alsó sarkában, és válaszd ki, honnan szeretnél képet választani, vagy válaszd az ‘Áthelyezés‘ lehetőséget.
  3. Válassz egy képet, húzással módosítsd a pozícióját, majd kattints a ‘Változtatások mentése‘ gombra.
Facebook esemény borítókép mérete és beállítása


A Facebook esemény borítókép mérete: 1200 képpont széles és 628 képpont magas kép vagy videó.

A videó ajánlott hossza 30 másodperc, de maximum 5 perces lehet.


A borítókép beállítása/szerkesztése:

Számítógépes (desktop) felületen mutatom meg a beállítást:

Nyisd meg a kiválasztott eseményt, és kattints a ‘Módosítás’ gombra:

Facebook esemény borítókép szerkesztése

Ezután a bal oldali szerkesztősávban görgess le a ‘Borítókép’ részhez. Itt fel tudsz tölteni egy új képet, vagy le tudod cserélni a meglévőt:

Facebook esemény cover fotó megadása


Facebook oldal profilkép mérete és beállítás


A profilkép számítógépen 170×170, okostelefonon 128×128, hagyományos mobiltelefonon 36×36 képpontos méretben jelenik meg az oldaladon.

Arra figyelj, hogy most már nem négyzetes, hanem lekerekített, kör formában jelenik meg a profilkép (ha rákattintasz a kör alakú profilképre, akkor viszont látható a teljes kép). A képet fel tudod tölteni a megfelelő négyzet alakú formában, majd utána a Facebook szerkesztőjével beállítható a kör alakú rész, ami megjelenik a Facebook oldalnál. Ha nem a megfelelő négyzet méretben töltöd fel a képet, akkor a megjeleníthető köralak beállítható, zoomolni is lehet a képben:

Facebook profilkép kör alak beállítása

Profilkép beállítása/szerkesztése:

Egyszerűen menj rá a Facebook oldaladra, majd a profilképnél a kis fényképező ikonra kattintva a lenyíló ablakban válaszd a ‘Profilkép szerkesztése’ részt:

Facebook oldal profilkép beállítás

Ezután a megjelenő ablakban csak kattints a ‘Fénykép feltöltése’ gombra, majd a számítógépedről megadhatod a fényképet:

Facebook oldal profil fotó kiválasztása

Ezután megadhatod, hogy a Facebook oldaladon a kép mely része legyen látható a kör alakban. Persze végül a teljes kép megjelenik, ha rákattintunk a profilfotóra:

Facebook profilkép kör alak beállítása

Facebook borítóképek készítéséhez online képszerkesztők


Online elég sok képszerkesztő elérhető, de most megmutatok kettőt, amit nagyon sokan használnak, és egyébként rengeteg sablon, funkció elérhető bennük.

Canva

Canva a világon az egyik legnépszerűbb online képszerkesztő oldal. Szinte minden, amire szükséged van, ingyen elérhető benne. Emellett nagyon olcsónak számít az 1 dolláros képek/ikonok/ábrák hozzáadása egy-egy képhez, ha a tucatnyi ingyenes lehetőség között nem találnál megfelelőt, vagy valami egyedibbet szeretnél.

Nagy előnye a kész sablonok, amelyekben csak kicseréled a szöveget, a képeket, a színeket, ahogy Te szeretnéd, és már le is töltheted a képet!

Snappa

Snappa egy másik, nagyon elterjedt online képszerkesztő, amiben ugyanúgy sok hasonló beállítás elérhető, mint a Canva oldalán. Egyik előnye, hogy például ingyen letölthető egy olyan kép, amelynek nincs háttere, átlátszó (transparent background). Ezt főleg logók, ikonok szerkesztése után használjuk, a Canvában ez például egy fizetős funkció.

Facebook, Instagram és Google Ads hirdetések kezelése

Ezekben nem tudok segíteni, mert én kizárólag keresőoptimalizálással (SEO) foglalkozom, de tudok ajánlani hirdetéskezelésre, tartalomkészítéshez szakembereket. A [email protected] vagy a kapcsolati űrlapon írj nekem és küldöm a szakemberek elérhetőségeit.

Kapcsolódó cikkeim:

5+1 Facebook hirdetési hiba, amit ne kövess el

Trustindex: Így kezeld profin a Facebook értékeléseidet

Facebook oldal átnevezése lépésről lépésre

Mi az a Facebook jegyzet és mire használható?