Mi az a Facebook jegyzet és mire használható?

Szerző: | Utoljára frissítve: 2021. Jul. 18. | Facebook marketing - hirdetések

Olvasási idő: 4 perc

MEGSZŰNT EZ A FUNKCIÓ A FACEBOOK OLDALAKNÁL!
FRISSÍTÉS!
2020. október 30-án megszűnt ez a funkció/menüpont a Facebook oldalaknál. Erről egyébként külön a Facebook nem küldött értesítést, a Facebook jegyzetek menüpontban belépve jött fel értesítő. 
Alternatíva lehet egy Facebook csoport, aminek egyébként jobb legtöbb esetben az organikus elérése, még aktívabban tarthatod a célközönségedet. Erről egyébként itt írtam egy átfogó cikket.
A Facebook csoportban a Beállítások >> Extra funkciók beállítása pont alatt találod a Közösségi tanulás – leckék részt. Ha ezt bekapcsolod, akkor a Facebook csoportban megjelenik egy Leckék menüpont. Ebben létre lehet hozni leckéket, amelyben fel tudsz tölteni olyan írásokat, olyan szerkesztőben, ami a Facebook jegyzetekben is volt.Online értékeléskezelő eszköz ajánlatom (én is ezt használom):


Előnye, hogy még nem sok Facebook oldal használja. Egyszerű elkészíteni és közzététel után értesítést küld ki az oldalad lájkolóinak (én ezt többször tapasztaltam)!

Elsőnek is be kell kapcsolni, mert nem valószínű, hogy a Facebook oldalad bal oldali menü oszlopában ott van.

Menj a Beállításokba » Bal oldali menüsor: ‘Sablonok és lapfülek’ » Legalul ‘Lapfül hozzáadása’ gombra kattints:

Facebook jegyzetek lapfül beállítás

A megjelenő ablakban a ‘Jegyzetek’ mellett kattints a  ‘Lapfül hozzáadása’ gombra, majd bezárhatod az ablakot.
A lapfüleknél ott lesz a végén a jegyzetek lapfül is. Erre vagy bármelyik lapfülre kattintva lehet mozgatni és így beállítani az oldalsó menü sorrendjét.

 

Facebook jegyzetek szerkesztése

A jegyzetekben elég jól lehet szerkeszteni. Van lehetőség videó beágyazására YouTube-ról, headline-ok beállítása is lehetséges, hivatkozást lehet szavakra elhelyezni. Igazából blog cikkeket/bejegyzéseket tudsz létrehozni a Facebook oldaladhoz, olyanokat, amelyek egy posztnak túl hosszúak és szeretnéd is formázni a tartalmat, akár weboldaladra továbbvezetni az olvasót.

Emögött valószínűleg az lehet, hogy a Facebook az oldalán akarja tartani a felhasználókat. El szeretné érni, hogy egy cég blog bejegyzéseit ne (csak) a weboldalára, hanem ide a céges Facebook oldalára közvetlenül feltöltse.

A Facebook jegyzet borítókép méret: 1200px széles és 445px magas kép ajánlott. Ha ennél kisebb a kép, akkor nagyítani fogja. 
A jegyzetben beillesztett képeknél a minimum 700px szélesség javasolt.

Tippek, mire használd a jegyzeteket

Például egy blog posztodat összefoglalhatod jegyzetbe, majd a végére helyezd el a linkjét.

Töltsd ki a Facebook oldalon a ‘Történet’ részt, ami igazából egy jegyzet. Mutasd be a termékedet, szolgáltatásodat, miben tudsz segíteni, egyfajta kis landoló oldal ez, a weboldalra mutató linket helyezd el benne.

Bármilyen újdonságot, hírt, promóciót meg tudsz itt osztani, főleg ha ezek hosszabb tartalmak.