Olvasási idő: 8 perc

Az AppSumo oldalán különböző szoftvereket, ajánlatokat tudsz megvásárolni elég kedvezményes áron, örök licenccel (lifetime license).

Több ilyen oldal is fellelhető, de talán ez az egyik legismertebb, elég profin tálalnak mindent, és én is már több szoftvert is vásároltam itt:

AppSumo akciós szoftverek
örök licenc szoftverek

Viszont vannak olyan dolgok, amelyekre oda kell figyelni a vásárlás előtt! Ezeket most a saját tapasztalataim alapján összegyűjtöttem.


Egy videót is készítettem, ami a cikk részeit tartalmazza, de azért mindig kicsit különbözik a videós tartalom. Nézd meg ezt is:

 

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel itt a YouTube csatornámra (két kattintás)! 🙂Hogyan szerezz több információt a szoftverekről?


Amikor az AppSumo oldalán böngészel az ajánlatok között, akkor elég részletesen leírnak mindent az adott szoftverről, kiemelik a legjobb funkcióit, hogy mire használható, és hogy pontosan mit tartalmaz az ajánlat. Sőt, saját videót is készítenek.

De ne állj meg itt! A szoftver neve ott van, egyáltalán nem titok, így a saját hivatalos oldala is megkereshető. Nézz utána a Google-ben, és tekintsd át ott is a szoftver funkcióit.

A szoftver hivatalos oldalán szinte soha nem fogod látni az AppSumo ajánlatát, inkább a saját akcióikat mutatják.

Fontos, hogy sok esetben az AppSumo akciós ajánlata eltér a szoftver hivatalos oldalán található ajánlatoktól, csomagoktól, ezért ezeket ne keverd össze.

Szóval, én a hivatalos oldalt inkább az egyes funkciók részletesebb leírásáért nézem át, valamint elolvasom a gyakori kérdések részt a programmal kapcsolatban.

Arra is érdemes odafigyelned például, hogy Magyarországon is használható legyen a szoftver, ha erre van szükséged. Például létezhet olyan SEO szoftver, ami a Google rangsorolási pozíciók vizsgálatára, kulcsszókutatásra vagy egyébre használható, de eközben magyarországi adatokat nem gyűjt, nincs meg ehhez a fejlesztés…

Olvasd el az ajánlat alatti kommenteket is. Ezekből sokszor meg lehet tudni a szoftver gyengeségeit, így ezek alapján is mérlegelhetsz.


Mik a hátrányok? Van-e pénz-visszafizetési garancia?


Az AppSumo mindenre ad egy 60 napos pénz-visszafizetési garanciát, és azt is külön kiemeli, hogy a lemondást nem is kell megindokolni (no-question-asked).

Ami hátrány és kockázat lehet, az a megvásárolt szoftver működésének megbízhatósága. Vagyis nincs garancia arra, hogy ha veszel egy örökre szóló licencet, a szoftver is mindig jól fog működni, nem szűnhet meg egyéb okok miatt a cég, nem tehet neki keresztbe egy külső tényező, stb…

A legtöbb szoftver mögött egy kezdő cég áll, akik sok felhasználót akarnak szerezni az akcióval, egyfajta marketing kampányt folytatnak, és sok potenciális ügyfélhez el tudnak jutni az AppSumo rengeteg feliratkozóján keresztül…

Szerintem főleg azoknál a szoftvereknél lehet kockázat, amelyek valamilyen közösségi média felületet kezelnek, mivel ebben az esetben a Facebook könnyen megvonhat hozzáféréseket ideglenesen vagy örökre (lásd a chatbotok), vagy újítanak valamit, és a kisebb szoftverek nem tudnak olyan gyorsan reagálni, fejleszteni, stb…

Igaz a 49 dolláros összeg nem olyan sok, nem jár nagy kockázattal.


A megvásárolt ajánlat(ok) aktiválása, lépésről lépésre


Ha az AppSumo oldalán megvásároltad az ajánlatot (előtte fiókot kell regisztrálnod itt), akkor utána a fiókodban a fenti menüsorban menj a ‘My account’ menüpontra, majd a lenyíló oszlopban kattints a ‘My Products’ pontra.

Itt keresd meg az ajánlatot, és a sor végén, az ‘Actions’ oszlopban kattints a ‘Select’, majd a lenyíló ablakban a ‘Redemption instructions’ pontra:

AppSumo vásárolt szoftver aktiválása

Ezután megjelenik a felület, ahol megtalálod a ‘Redemption URL’ részt. Itt van egy gomb ‘Reedem now’ felirattal, ha erre rákattintasz, akkor a vásárolt ajánlat oldalára érkezel. Itt általában a ‘Redemption Code’-ot kell megadni

Arra figyelj, hogyha megveszed az AppSumon a terméket, akkor van egy határidő, ameddig aktiválhatod azt. Ezt a ’You must redeem this code by [dátum/határidő]’ szöveg mutatja.

szoftver aktiválás útmutató

De ezelőtt tekerj lejjebb, és olvasd el a ‘Redemption Instructions’ részt, hiszen itt van a leírása a regisztrációnak, leírják, hogyan tudod aktiválni a fiókot, örök licencet, stb…


Van más kedvezményes szoftvereket ajánló oldal is?


Én még egyet ismerek és használok, ez a Pitchground.com. Itt is jó dealek vannak, általában 49 dollárért, örök licencekkel! Sok esetben érdemes megnézni a további, add-on ajánlatokat. Például +50 dollárért nem csak egy domainre, hanem 5 másikra is örökké tudod a szoftvert használni, stb…

A 60 napos, kérdés nélküli pénz-visszafizetési garancia itt is jár a szoftverek után. 🙂

A blogcikkemben található weboldalak linkjei affiliate linkek. Ha vásárolsz, akkor azután anyagi bevételem van. Csak olyan oldalakat ajánlok, amelyeket én is hosszabb ideje használok. De, ha ezzel mégsem értenél egyet, akkor a Google-ben rá tudsz keresni ezekre az oldalakra. Remélem, hogy a cikkem azért hasznos volt! 🙂